Запорізькі поліцейські викрили програміста, який продавав шкідливе програмне забезпечення | Новини Запоріжжя

За даними слідства, 21-річний молодик розробляв та продавав файли, за допомогою яких хакери могли несанкціоновано втручатися в роботу чужих комп’ютерів, автоматизованих систем та мереж. Йому повідомили про підозру.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Протиправну діяльність жителя сусіднього регіону викрили оперативники управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області разом зі слідчими Запорізького райуправлінння поліції.

У процесі інтернет-моніторингу правоохоронці виявили користувача, який просував в Telegram-каналі бота з продажу «фішингових» скриптів. Використання такого програмного забезпечення призначене для шахрайського заволодіння особистими даними та грошима інших користувачів.

Вказаний онлайн-магазин та представлений в ньому «товар» продавець позиціонував, як особисто створений «продукт», який можуть використовувати хакери, в тому числі й для вчинення кіберзлочинів. Програмістом виявився 21-річний житель сусідньої області.

Під час обшуку в нього вилучили комп’ютерну техніку, яку передали на експертизу. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Розслідування триває.

Зруйновано будинки та знищено транспорт: наслідки ворожих обстрілів по Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя