Ворог намагається повторно захопити Роботине: начальник штабу розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку | Новини Запоріжжя

На сьогодні ситуація на Запорізькому напрямку складна. Російські окупаційні війська постійно проводять штурмові дії малими групами, а також наносять авіаційні та артилерійські удари по позиціях українських військових.

Про це повідомив начальник штабу другої артилерійської дивізіонної бригади «Спартан» на псевдо «Титан» у прямому етері програми «Суспільне. Студія».

За словами захисника, російські військові намагаються розміновувати території, щоб йти в наступ. Крім того, загарбники намагаються повторно захопити селище Роботине, яке було деокуповано в серпні 2023 року.  

«Малими групами туди заходять. Також використовують в великій кількості кросові мотоцикли та FPV-дрони, — каже «Титан». — Територія Роботиного сильно замінована, а сам населений пункт повністю зруйнований».

На думку військового, ворог намагається знову захопити Роботине до 9 травня, щоб показати, що вони чогось досягли на фронті. При цьому «Титан» зазначає, що у ворога досить складана система оборони, що ускладнює наступ українських військових.

«Доводиться витрачати велику кількість боєприпасів, зруйновувати бліндажі та лісосмугу, де знаходяться сили противника. Після чого нашим хлопцям доводиться заходити на зруйновані позиції й лісосмуги, де нічого не залишилось і тримати оборону набагато важче», — каже військовий.

Пошкоджено багатоповерхівки: поліція показала наслідки російських ударів по Запорізькій області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя