На базі Запорізького цирку та академічного театру молоді з’являться спеціалізовані укриття | Новини Запоріжжя

У п’ятницю 3 квітня Запоріжжя відвідав Ростислав Карандєєв, тимчасово виконуючий обов’язки Міністра культури та інформаційної політики. Він відзначив, що одне з пріоритетних завдань у прифронтових регіонах — створення укриттів та мистецьких хабів на базі об’єктів культурної інфраструктури.

Про це повідомляють на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

В рамках візиту Ростислав Карандєєв зустрівся з очільником області, музейниками, митцями, військовими та представниками медіа, а також ознайомився з роботою об’єктів культурної інфраструктури. 

Під час зустрічі посадовець повідомив, що вони планують збудувати спеціалізовані укриття в форматі мистецьких хабів на базі Запорізького цирку, Запорізького академічного театру молоді, пізніше — на інших об’єктах. А вже у червні, під час конференції із закордонними партнерами, будуть розглянуті проєкти щодо реновації наявних фондосховищ в музейних та заповідних установах, а також будівництво в Україні сучасних депозитаріїв для розміщення предметів Державного музейного фонду.

Тимчасово виконуючий обов’язки міністра також відвідав Національний заповідник «Хортиця». Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації зазначив, що органи місцевої влади продовжують працювати не лише для збереження об’єктів культури, але й для забезпечення їхньої доступності для мешканців Запоріжжя. Наразі на підконтрольній Україні частині Запорізької області працюють 209 закладів культури і мистецтва. Водночас на тимчасово окупованій території знаходиться 669 об’єктів культурної інфраструктури. Внаслідок російської агресії зазнали руйнувань або пошкоджень 121 заклад.

У межах поїздки Ростислав Карандєєв ознайомився з роботою Запорізького державного цирку, який потребує ремонту приміщень для глядачів та артистів. Також ознайомився з роботою Запорізької обласної філармонії та Палацу культури «Орбіта», який зараз функціонує як центральна культурна платформа міста. Тут діє «Незламний Хаб», в якому за останні два роки відбулось 160 заходів, які відвідали 1,5 тисячі переселенців.

Внаслідок російського обстрілу знищена редакція оріхівської газети

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя