У Запорізькій області частину шкіл відправляють в простій: в чому причина

У Запорізькій області десятки шкіл відправлять "на простій": з чим це пов’язано.

У Запорізькій області десятки шкіл відправлять "на простій": з чим це пов’язано. Фото: the-village.com.ua

У новому навчальному році в Запорізькій області заплановано функціонування 424 шкіл, але насправді освітні послуги надаватимуться лише в 380 школах. Решта шкіл залишаться у стані простою через відсутність учнів.

Про це повідомила Людмила Бухаріна, директорка обласного департаменту освіти і науки, під час брифінгу в Медіацентрі ЗОВА. Вона відзначила, що при укріпленні ситуації учні повернуться до цих шкіл, і простій буде припинено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бухаріна також зазначила, що протягом періоду простою вчителі отримуватимуть фінансування.

У Запорізькій області цього навчального року налічується 143 000 учнів.

За словами начальника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, в деяких школах регіону є найпростіші укриття, але через складну безпекову ситуацію влада не може дозволити їм працювати у змішаному форматі, іншими словами, в умовах переважаючого загрози.

Він підкреслив, що в нинішній обстановці розмова йде лише про дистанційне навчання, а очне навчання в цей час не розглядається.

Малашко додав, що ворожі обстріли за допомогою ракет С-300 створюють велику небезпеку, оскільки ці ракети досягають цілі за 40 секунд, що не дає достатньо часу для того, щоб діти та вчителі встигли взяти укриття.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя