Працює на окупантів: експосадовцю з Запорізької області винесли вирок | Новини Запоріжжя

Колишній голова Тимошівської сільської ради після початку повномасштабного вторгнення одним з перших в районі підтримав російських загарбників. Прихильника «російського миру» окупанти призначили заступником голови окупаційної «військово-цивільної адміністрації смт Михайлівка».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

За «наводкою» колаборанта російські окупанти викрадали місцевих активістів, проукраїнськи налаштованих мешканців, експравоохоронців та військових.

За його наказами медичні установи переоблаштували під потреби військових РФ, навчальні заклади перейшли на російські освітні програми, а в районі ворог запровадив так звану «рубльову зону». 

Колаборант систематично сприяє окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку. Бере активну участь в організації російських пропагандистських акцій. Також він організував й провів псевдореферендум.  

На підставі зібраних доказів суд визнав експосадовця винним за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» й призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Мелітопольському напрямку захисники взяли в полон окупантів, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя