Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень

Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень.

Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень. Фото: reuters.com

У неділю, 5 травня, віряни відзначатимуть Великдень та підуть до церков, аби освятити паски та помолитися. Стало відомо, чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, з метою забезпечення безпеки священнослужителям рекомендовано уникати складання великих скупчень людей на громадських місцях, включаючи церковні служби. Нічні богослужіння відмінять на період дії комендантської години, а за можливості проведуть в онлайн-форматі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Освячення пасхальних кошиків християн проводитимуть у храмах та на прилеглій до храмів території з урахуванням комендантської години. Обряд освячення їжі повинен відбуватися без масового скупчення людей.

Запорізька єпархія ПЦУ наголошує, що до служіння храмів можна буде долучитися онлайн. Свято планують провести у сімейному колі.

В ОВА радять не збиратися в групи навіть якщо ви відвідаєте храми, мати при собі паспорт і з розумінням ставитися до можливих перевірок.

З метою забезпечення безпеки, на території храмів має бути розміщена інформація про бомбосховище (укриття), включаючи адресу та схему його розташування. Це дасть змогу парафіянам убезпечитися у разі повітряної тривоги. 

Повідомляється, що ворог може готувати на Великдень провокації, тому громадян просять все ж таки утриматися від масового скупчення у храмах і цього року відсвяткувати вдома.

Деякі релігійні конфесії проводитимуть службу в онлайн форматі. У неділю патрульна поліція чергуватиме у посиленому режимі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя