Залякував людей в евакуаційній колоні та відібрав авто у власника: повідомлено про підозру зраднику з Запорізької області | Новини Запоріжжя

Після окупації Дніпрорудного 41-річний місцевий мешканець добровільно почав працювати на російських загарбників та очолив незаконно створений правоохоронний орган. Відомо, зрадник — колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, звільнений у 2015 році під час переатестації.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області та Запорізькій обласній прокуратурі.  

Разом з російськими військовим зрадник здійснював психологічний тиск на місцеве населення, погрожував фізичною розправою та відбирав майно людей.

На російських пунктах пропуску, під час «фільтрації», зрадник залякував людей з евакуаційної колони, які виїжджала з окупації. Одного з керманичів зрадник змусив повернутися до Василівки. У приміщенні псевдоправоохоронного органу чоловіка з Херсонської області зловмисник погрозами змусили віддати «Volkswagen Touareg». Згодом зрадник виставив відібрану машину на продаж на одному з російських інтернет-ресурсів.

Фігуранту справи заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Отримали наказ зібрати відомості про всіх чоловіків: в Запорізькій області російські військові проводять рейди

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя