Центр готовності цивільних Запоріжжя: перші підсумки роботи | Новини Запоріжжя

Уже минуло два місяці, як у Запоріжжі з’явився Центр готовності цивільних. Це волонтерська ініціатива, яка допомагає жителям міста і області отримувати цінні для воєнних часів знання та навички.

Від початку створення осередку ЦГЦ в Запоріжжі відбулось понад 20 тренінгів на різні теми, які відвідало близько 300 людей. Найбільше уваги зараз приділяється домедичній допомозі, але також проводяться тренінги з психологічної підтримки, виживання під час обстрілів, протимінної безпеки, управління дронами та вогневої підготовки.

Започаткував і масштабував навчальний проєкт у 20 областях України Благодійний фонд Сергія Притули. Співорганізатором ініціатив у Запоріжжі став фонд «Південь». Відвідувачами тренінгів можуть бути всі охочі, хто прагне підготувати себе до будь-яких надзвичайних подій, пов’язаних із війною. Відбудуться тренінги і цього тижня, реєстрація на них ще триває.

«У нас систематично відбуваються заняття, присвячені різного роду дронам, відвідувачі проявляють неабияку цікавість. У суботу буде нова тема — “Роль БПЛА в сьогоднішній війні”. Досвідчені інструктори розкажуть та покажуть, у чому полягає місія пілотів дронів у сучасних подіях війни. На іншому тренінгу буде приділено увагу захисту цивільного населення від ворожих безпілотників. Також відбудеться традиційний тренінг із домедичної допомоги», — зазначив координатор Центру готовності цивільних Сергій Чертоляс.

Засновник фонду «Південь» і координатор Центру готовності цивільних у Запоріжжі Сергій Чертоляс

4 травня о 10:45 — «Визначна роль БПЛА в сьогоднішній війні. Місія оператора безпілотного літального апарата».

4 травня о 13:00 — «Як вберегтися від ворожих БПЛА».

4 травня о 15:00 — «Домедична допомога. Зупинка кровотеч».

Як зазначають організатори, до ЦГЦ також можна звертатися, щоб провести спеціальні корпоративні тренінги для окремої компанії, колективу чи організації.

Більше інформації про роботу Центру готовності цивільних є в Telegram-каналі або на Facebook-сторінці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя