Лише поодинокі відпочивальники: голова Кирилівки – про курортний сезон в окупованому селищі | Новини Запоріжжя

Третій рік Кирилівка окупована російськими військовими. Ворожа армія захопила й розграбувала бази відпочинку, а на деяких мешкає сама. У попередні роки окупаційна влада всіляко запрошувала людей на відпочинок до окупованих курортних населених пунктів Запорізької області. Втім приїжджали одиниці — переважно мешканці інших тимчасово окупованих населених пунктів.  

Про це розповів Іван Малєєв, начальник Кирилівської селищної військової адміністрації «Суспільному».

До повномасштабного вторгнення в Кирилівці відпочивали до двох мільйонів туристів щосезону. Наразі ж до селища приїжджають поодинокі відпочивальники.

«Кирилівка пуста. Бази відпочинку деякі працюють, на деяких власники зареєстрували своє майно на РФ і теж працюють, деякі «віджаті» працюють, але нема ніякої масовості. Багато баз пошкоджені після штормів, розкрадені, а на деяких і вагончики повивозили, багато просто стоять, позаростали. Але майже на кожній базі є військові РФ», — каже Малєєв.

Посадовець також додав, що після деокупації доведеться довго відновлювати острів-заповідник Бирючий, де було дуже багато тварин.

«По нашій інформації, дуже багато їх повистрелювали, повбивали, повивозили, поїли… Ми зараз навіть не володіємо такою інформацією, що там відбувається. Але, я впевнений, що там крах повний», — зазначив Іван Малєєв.

Ворог намагається повторно захопити Роботине: начальник штабу розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя