Вже проводять корекційні заняття: як виглядає укриття в одній з гімназій Запоріжжя після капремонту, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Капітальний ремонт укриття в гімназії №77, яка знаходиться в Шевченкіському районі Запоріжжя, завершили ще в середині грудня минулого року. Відремонтовано захисну споруду розраховану на 160 людей, площею 211 квадратних метрів. Освітній заклад вже отримав висновок про те, що найпростіше укриття відповідає всім умовам. Це дає право запровадити в гімназії змішану форму навчання.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Під час капітального ремонту в освітньому закладі встановили металеві двері з системою «антипаніка», відремонтували підлогу, стіни, стелю, відновили мережі електропостачання, вентиляційну систему та водопостачання, замінили частину каналізаційної системи, облаштували санвузол. В укритті є три виходи, один з яких пристосований для маломобільних груп населення.

Укриття розділено на два приміщення і має декілька зон: ігрову, для спілкування з психологом, медичну та бібліотечну. Всі вони облаштовані необхідними меблями та приладдям.

Наразі у гімназії проводяться корекційні заняття для дітей з особливими освітніми потребами, а також реалізується проєкт «Класи безпеки», під час якого діти зустрічаються з представниками ДСНС. Під час повітряної тривоги всі спускаються в укриття.

«Всього у закладі освіти — 396 дітей, з них у Запоріжжі залишається 277. За попереднім опитуванням 30% батьків дали згоду на змішану форму навчання, інші ще думають. Всього в нас 16 класів, з них 11 – інклюзивні. У гімназії навчається 20 діток з особливими освітніми потребами, з якими дуже важко працювати у дистанційному форматі. Для них проводяться корекційні заняття», — розповіла Лариса Маркова, директорка гімназії.

В укритті також створено умови для перебування місцевого населення під час повітряних тривог. Укриття цілодобово відкрито для мешканців прилеглих будинків.

Загалом впродовж 2023 року проведено капітальний ремонт 31 укриття у міських закладах загальної середньої освіти, ще у 8 – поточні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», обласна влада планує з нового навчального року запровадити очне навчання у школах. Для цього вже проводять наради з міською владою, департаментом освіти та ДСНС. Невдовзі в навчальних закладах проведуть інвентаризацію укриттів.

Влада Запоріжжя посилює оборону: в місті планують встановити додаткові камери відеоспостереження

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя