На тижні оголосять тендери: МОН погодило проєкти будівництва підземних шкіл в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

П’ять підземних шкіл невдовзі збудують в Запоріжжі та Запорізькому районі. Проєкти обласної команди погодило Міністерство освіти та науки України.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Три підземні школи з’являться в обласному центрі, ще дві — в Запорізькому районі. Цього тижня будуть оголошені перші тендери на їх зведення.

«Наша мета – надати можливість всім дітям, які цього хочуть, повернутися до навчання офлайн. Попереду ще більше проєктів, а загальна сума субвенції від держави – до 500 мільйонів гривень», — написав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», обласна влада планує збудувати 10 підземних шкіл. Відомо, що одна з них буде розташована в Хортицькому районі Запоріжжя. Для облаштування укриттів та підземних шкіл Запорізька область може отримати 500 тисяч євро від благодійних організацій.

Під час робочого візиту до обласного центру Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України, зазначив, що Запорізькій області виділяють 500 тисяч гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, щоб повернути до очного навчання якомога більше дітей.

Авіаційні та артилерійські удари, обстріли з РСЗВ: ворог завдав 383 удари по Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя