РФ може створити умови для ще однієї екологічної катастрофи у Запорізькій області

РФ може створити умови для ще однієї екологічної катастрофи у Запорізькій області.

РФ може створити умови для ще однієї екологічної катастрофи у Запорізькій області. Фото: uk.wikipedia.org

Окупаційна адміністрація на Запоріжжі запропонувала використовувати води річки Молочна, найбільшої у регіоні, для зрошення сільськогосподарських земель.

За повідомленням Центру національного спротиву при Силах спеціальних операцій, це рішення було ухвалено через проблеми з водопостачанням та зрошенням сільськогосподарських земель на півдні Херсонської, Запорізької областей та в Криму. Ці проблеми виникли внаслідок обміління Північнокримського каналу, спричиненого підривом окупантами дамби Каховської гідроелектростанції. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що заступник міністра сільського господарства Російської Федерації Андрей Разін незаконно відвідав окуповану територію Запорізької області і провів зустріч з призначеною окупантами «заступником голови ради міністрів — міністром сільського господарства та продовольчої політики» Свєтланою Шевченко.

Окупаційна адміністрація запропонувала використовувати води річки Молочна і перекидати її стоки до зрошувальних каналів. Розпочато розчищення річища та підготовку до інженерних робіт.

Згідно з інформацією від Центру, такий крок може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі і викликати дефіцит питної води у Мелітополі, що може спричинити нову екологічну кризу в регіоні.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя