Зруйновано будинки та квартири: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У середу 6 вересня військові РФ завдали 99 ударів по Запорізькій області. Ворог обстрілював регіон з артилерії, реактивних систем залпового вогню, завдавав ракетних ударів. Є жертви серед мирного населення.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Російські загарбники накрили артилерійським вогнем Степногірськ. Під час обстрілу 68-річний місцевий мешканець перебував на вулиці та не встиг сховатися. Уламки російського снаряда, який поцілив неподалік багатоповерхівки, смертельно травмували чоловіка. 70-річного чоловіка, який біг на допомогу сусіду, поранило осколками ще одного снаряда. Правоохоронці доправили до лікарні потерпілого.

У Запоріжжі внаслідок удару ракетою «Іскандер» пошкоджено територію об’єкта інфраструктури. Пораненому 44-річному чоловікові та на рік молодшій жінці медичну допомогу надали на місці.

У другій половині дня ворог завдав удари із реактивних систем залпового вогню по Таврійському. У селі зруйновано кілька домоволодінь. Поранення дістали дві жінки пенсійного віку.

Поліцейські зафіксували руйнування квартир та приватних будинків у Гуляйполі, Оріхові, Преображенці, Малій Токмачці, Воздвиженці. Внаслідок обстрілу Преображенки травмовано 34-річного місцевого жителя.

Вчора до поліції надійшло 40 повідомлень про руйнування об’єктів інфраструктури та житлового фонду. Слідчі поліції та Служби безпеки України відкрили кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

«Міцний Оріх з-під Оріхова»: у Запоріжжі ветеринари й зооволонтери врятували собаку, яка отримала важкі поранення, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя