Скільки жителів Запорізької області виїхало після початку повномасштабного вторгнення

Скільки жителів Запорізької області виїхало з регіону після початку повномасштабного вторгнення.

Скільки жителів Запорізької області виїхало з регіону після початку повномасштабного вторгнення. Фото: censor.net

До повномасштабного вторгнення у Запоріжжі та області проживало 1 мільйон 200 тисяч людей. Але за більше, ніж 500 днів війни багато мешканців регіону виїхали.

Як повідомив директор Центру стратегічного розвидку територій Андрій Орлов «Новинам Приазов’я», після 24 лютого 2022 року із Запорізької області виїхало приблизно 500 тисяч людей. Деякі виїхали до інших регіонів України, інші за кордон.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він повідомив, що нині на підконтрольної влади України території області мешкають приблизно 600-700 тисяч людей, серед них близько 200 тисяч – це внутрішньо переміщені особи з регіонів, де йдуть бойові дії або окупації.

Всього за кордон із Запорізької області виїхала майже чверть всього населення, це приблизно 24% – 280-290 тисяч людей. Приблизно 200 тисяч проживають наразі в інших регіонах України. Майже 87% тих, хто виїхав з окупованих територій – це жінки з дітьми в першу чергу. І 65% цих жінок – це працездатний вік – від 18 до 55 років.

Національна поліція рекомендує громадянам евакуюватися до більш безпечних регіонів. За вчора потягами до західних регіонів виїхало 1308 осіб, з них 288 дітей.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя