Черги на АЗС: на окупованій частині Запорізької області дефіцит пального | Новини Запоріжжя

Частина автозаправних станцій у тимчасово окупованих Мелітополі й Бердянську не працюють, на інших — черги. Місцеві мешканці кажуть, що в населених пунктах є проблеми з підвозом пального.

Про це повідомляє Центр журналістки розслідувань

Мешканець тимчасово окупованого Мелітополя повідомив, що йому ледве вдалось знайти АЗС де є пальне. Чоловіку довелось вистояти чергу, щоб заправити свою машину. 

«Всі інші або закриті, або черги такі, що не достоїшся», – розповідає мелітополець.

Проблеми з відсутністю пального є і в Бердянську. В місцевих чатах з’являються повідомлення з питанням, де можна придбати паливо.

Місцевим мешканцям повідомляють, що на АЗС ажіотаж створюється через те, що на тимчасово окупованих територіях ціни на пальне штучно занижені, в той час, як у РФ бензин різко подорожчав.

Заступник голови окупаційного «уряду» Запорізької області Андрій Козенко російському пропагандистському виданню повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях регіон встановлюється обмеження максимально можливих цін на пальне.

«З 4 серпня бензин АІ-95 може коштувати не вище 59,6 рубля за літр, АІ-92 – 53,8 рубля. Ціни на дизельне паливо і газ не зміняться – 61 та 27 рублів за літр», – заявляв він.

Відповідно до російського сайту, ціни на паливо на окупованій частині Запорізької області співставні з цінами в Росії, звідки його доставляють. Однак в окупованому Севастополі дизпаливо коштує 75,96 рубля за літр.

Зазначимо, що спочатку до окупованої частини Запорізької області доставляли паливо й дизпаливо з анексованого росіянами Криму. Наразі доправлять лише дизпаливо.

Ускладнює логістику на тимчасово окупованій частині Запорізької області та проїзд важкої військової техніки з Криму та Ростовської області в бік лінії фронту. Під час руху техніки окупанти перекривають траси для проїзду іншого транспорту.

Незаконні вибори окупантів у Запорізькій області: СБУ просить мешканців допомогти із доказовою базою

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя