Виявлення ДРГ, корегувальників вогню та інших загроз: поліцейські розповіли про роботу блокпостів у Запоріжжі | Новини Запоріжжя

З початку року на блокпостах Запоріжжя припинили понад 7600 правопорушень.

Про роботу на запорізьких блокпостах розповіли у Національній поліції Запорізької області.

На контрольно-пропускних пунктах поліцейські несуть службу разом з військовослужбовцями Нацгвардії, Військової служби правопорядку, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Ефективна робота блокпостів дає змогу забезпечити належний рівень безпеки на території прифронтового регіону. Основне завдання — не допустити злочинів та вчасно виявити можливі загрози», — йдеться у повідомленні.

Особливу увагу на блокпоста приділяють виявленню диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), а також коригувальників російських окупантів. Робота у цьому напрямку триває.

На блокпостах за дев’ять місяців правоохоронці перевірили понад 550 тисяч осіб та понад 424 тисячі транспортних засобів, задокументували 490 кримінальних та 7135 адмінправопорушень. Припинили понад 20 спроб перевезення нелегальної зброї та понад 360 – наркотиків. Перевірили понад 424 тисячі авто, 357 з яких перебували у розшуку.

Окрім цього, заходи безпеки на блокпостах допомогли вилучити із незаконного обігу майже 4 кілограми наркотиків, 13 одиниць вогнепальної зброї, 15 вибухових пристроїв, понад 3 тисячі набоїв, понад 740 літрів спирту та 15 тонн тютюну.

На захопленій території Запорізької області майже ніде отримати медичну допомогу: всюди поранені окупанти

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя