У Запоріжжі до призовних дільниць приписали 94% юнаків

Максим Сердюк, начальник відділу призовного сектору комплектування Запорізького обласного ТЦК та СП . Фото: ЗОВА

У Запоріжжі завершилася приписна кампанія юнаків, що розпочалася у січні. Так, станом на 1 квітня до призовних дільниць приписались 94% юнаків. Цей показник вищий, порівняно з минулим роком — тоді було 68%.

Про це під час бріфігу розповів начальник відділу призовного сектору комплектування Запорізького обласного ТЦК та СП Максим Сердюк.

За його словами, відповідно до Конституції України та Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" задля встановлення хлопців на облік та визначення їхнього ступеня придатності до військової служби здійснюється приписка до призовних дільниць:

"Приписці до призивних дільниць підлягають юнаки, яким в рік приписки виповнилося повних 17 років. Приписка громадян 2007 року народження проходила з 3 січня по 31 березня. Через окупацію Запорізької області, юнаки, які мешкали у Бердянському, Мелітопольськму, Василівському та Пологівскому районах проходили приписку у Запоріжжі".

Начальник відділу призовного сектору комплектування Запорізького обласного ТЦК та СП зауважив, що більшість хлопців 2007 року народження — абітурієнти, а посвідчення призовника є одним з обов’язкових документів, які надаються вступниками до закладів освіти.

Що відомо про приписку юнаків до призовних дільниць

Згідно зі статтю 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" до призовних дільниць щороку протягом січня — березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. У 2024 році обліку підлягають юнаки 2007 року народження.

Перелік документів для допризивника (додаток №7 постанови КМУ №352)

  • Копія паспорта громадянина України (ID-картки з довідкою про реєстрацію місця проживання особи).
  • Копія свідоцтва про народження.
  • Копія документа, що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (картка платника податків).
  • Копія документа про освіту.
  • Довідка з місця роботи (навчання).
  • Характеристика з місця роботи (навчання).
  • Лист вивчення особистих якостей призовника.
  • Довідка про рентгенівське обстеження органів грудної порожнини.
  • Інші документи про стан здоров’я та сімейний стан.
  • Повідомлення органів досудового розслідування про підозру призовнику у вчиненні кримінального порушення або суду про розгляд кримінальної справи в суді, органу реєстрації актів цивільного стану громадян про зміну прізвища, імені та по батькові, інші документи, що характеризують особистість призовника.
  • Читати ще

    Читати ще У Запоріжжі триває приписна кампанія юнаків до призовних дільниць

    Джерело

    Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя