Локальний «вкид»: в поліції прокоментували чутки про здачу Запоріжжя окупантам | Новини Запоріжжя

Після початку повномасштабного вторгнення російські окупанти та пропагандисти час від часу озвучували інформацію про плани захопити Запоріжжя. В останні кілька тижнів знову почала з’являтися інформація про захоплення та здачу окупантам обласного центру.

Як пише Артем Кисько, начальник Головного управління Національної поліції Запорізької області, останнім часом люди почали ставити питання: «А чи правда, що Запоріжжя здають/здадуть ворогові?».

«Доручив аналітикам вивчити це питання. І ось ані в російських, ані в проросійських пабліках та соцмережах така інформація не шириться. Отже, маємо звичайний локальний «вкид для населення», який люди самі й розповсюджують, — пише Артем Кисько. — А що стосується бажань московитів захопити та підкорити Запорожжя і не тільки, то це тільки їхнє бажання. Нащадки золотоординців вже понад 300 років цього «бажають» і «намагаються».

Начальник Головного управління Національної поліції Запорізької області зазначає, що українські захисники на своїх позиціях виконували та виконують бойову роботу. У посиленому режимі продовжують працювати поліція, Служба безпеки, рятувальники та прокуратура, а військова адміністрація вибудовує фортифікаційні споруди на лінії оборони.

Сили оборони відбили п’ять атак противника на Запорізькому напрямку.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя