На Запоріжжі суд виніс вирок колаборанту: він впроваджував репресії проти патріотів та обклав даниною підприємців  | Новини Запоріжжя

Служба безпеки зібрала докази вини ще одного поплічника ворога, який пішов на співпрацю з окупантами та очолив окупаційний відділок «МВС РФ». Суд призначив йому 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ. 

В ході слідства встановлено, що мешканець Кам’янки-Дніпровської з початком окупації частини Запорізької області пішов на співпрацю з окупантами. Раніше він працював в органів МВС, але був звільнений за підозрою у «кришуванні» наркоугруповань.

Окупанти  призначили його на посаду начальника карного розшуку «Камянко-Днепровского районного отдела милиции».

На своїй «посаді» він виконував завдання російських кураторів з придушення опору і залякуванні мешканців тимчасово окупованих територій. Для цього за його наказом застосовувались репресивні методи, масові переслідування і затримання громадян за надуманими приводами. Задокументовано факти викрадення людей, до яких потім вчиняли насильство чи погрожували фізичною розправою.

Також за його вказівкою псевдополіцейські незаконно проникали до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких «обшуків» з будинків зникали гроші, побутова техніка та інші речі.

За його згодою фейкові правоохоронці обложили «даниною» місцевих підприємців, у тому числі керівників фермерських господарств.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за та ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Судячи з усього, вирок було винесено заочно. 

Вихідні у Запорізькій області пройшли під обстрілами: пошкоджено будинки, лікувальний заклад та техніку КП, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя