В чому переваги гобеленових скатертин та як їх правильно обрати

Гобеленом прийнято вважати настінний килим, витканий кольоровими шовковими та шерстяними нитками, перехресне переплетення яких формує певну сюжетну чи орнаментну композицію. Історія гобеленів нараховує тисячоліття, адже килими чи скатертини у формі гобеленів і тепер знаходять в похованнях стародавніх правителів Єгипту, грецьких та давньоримських усипальницях. На сьогодні в Україні найбільш поширеними та затребуваними є гобеленові скатертини, які можна замовити та придбати на сайті https://provenceshop.com.ua/ua/catalog/gobelenovye-skaterti однойменного інтернет-магазину. Завдяки вмілому переплетенню кольорових ниток в однотонну основу на поверхні гобеленової скатертини створюються найрізноманітніші композиції, які відрізняються сюжетними лініями та рослинно-квітковим орнаментом.

Асортимент гобеленових скатертин та їх переваги

Головною перевагою сучасних гобеленових скатертин є їхня неймовірна міцність, яка дозволяє регулярне прання скатертин (тільки в режимі делікатного прання) та їхнє прасування. Важливо: під час прання не слід використовувати хімічні засоби відбілювання, які можуть нанести пошкодження кольоровому малюнку. Асортимент гобеленових тканин, представлених на сайті provenceshop.com.ua інтернет-магазину українського виробника домашнього текстилю «Прованс», включає надзвичайно широку палітру виробів, включно з:

  • квадратними, прямокутними та круглими гобеленовими скатертинами, серветками та раннерами – вузькими скатертинами або т. з. столовими доріжками, які настеляють зверху на основну скатертину;
  • гобеленовими скатертинами, які є доречними в кожній світлиці з нагоди будь-якого святкування – новорічного банкету, зустрічі всієї родини за великоднім столом чи за званої вечері при свічках;
  • скатертинами з неймовірно щільного гобелену, якими застеляють столи під час прийому гостей, родичів чи сватів.

Гобеленові скатертини відрізняються неймовірною красою в поєднанні з практичністю та довговічністю. Відвідувачі інтернет-магазину мають змогу підібрати скатертини з гобеленової тканини у відповідності до дизайнерського оформлення інтер’єру приміщення та поєднати їх з ранерами та серветками, що мають такий же сюжет та/або квітковий візерунок.

Як правильно обрати гобеленову скатертину

Обираючи гобеленову скатертину потрібно враховувати розміри святкового столу та його форму, відповідно до параметрів якої скатертина може бути круглою, прямокутною, овальною чи квадратною. Розмір скатертини повинен бути дещо більшим від розміру столу, адже після розкладання на столі краї скатертини повинні створювати красиві спадаючі складки.

Тематика верхнього шару гобеленової скатертини повинна відповідати дизайнерському стилю, який використано для оформлення інтер’єру. Для солідного класичного дизайнерського рішення варто придбати скатертину, що містить не надто яскравий орнамент, водночас для стилю прованс можна придбати виріб з витонченими букетами польових чи декоративних квітів.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя