Окупанти пропонують росіянам придбати в іпотеку захоплені квартири українців у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Тимчасово окуповані території Запорізької області російські загарбники намагаються заселити росіянами. Таким чином змінити етнічний склад населення та зробити його лояльним до влади країни-агресорки. Щоб більше росіян їхало в окуповані міста, Міністерство фінансів РФ прийняло рішення про іпотечний кредит на квартири вторинного ринку нерухомості під 2%.

Про це повідомляє «Бердянськ 24» з посиланням на російські пропагандистські видання.

До 30 квітня 2025 року іпотеку можуть оформити росіяни, що працюють на тимчасово окупованих територіях України, в тому числі «учасники СВО», співробітники державних органів, соціальної сфери, освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та інші.

«Крім того, окупанти активно впроваджують вторинний ринок житла, який формують з нерухомості бердянців, які виїхали на підконтрольну Україні територію. «Безгоспне» майно та «націоналізація» — методи, якими «узаконюють» росіяни грабунок нерухомості українців», — пише бердянське видання.

Нова злочинна схема загарбників: на окупованій території Запорізької області проводять «інвентаризацію» земельних ділянок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя