Що відомо про нову очільницю Запоріжжя Регіну Харченко

Що відомо про нову очільницю Запоріжжя Регіну Харченко.

Що відомо про нову очільницю Запоріжжя Регіну Харченко. Фото: facebook.com/ReginaHarchenko21

Після відставки секретаря міськради Запоріжжя Анатолія Куртєва, депутати обрали на його місце нового секретаря. Посаду зайняла Регіна Харченко, зібрали все, що відомо про нову виконуючу обов’зяки мера нашого міста.

33-річна Регіна народилась у Криму. У 2013 році закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство», а у 2022 році отримала другу освіту – у Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що Регіна Харченко працювала адвокатом в АБ «Гришин і партнери». Була юрисконсульткою в КУ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» Запорізької обласної ради, коли директором у ньому був Анатолій Куртєв.

Також була юрконсультанткою в Пенсійному Фонді, а також працювала у Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників Запоріжжя. А потім працювала адвокаткою як ФОП.

Щодо політичної кар’єри, то з 2016 року Харченко була помічником депутата Запорізької обласної ради, а в 2020 році стала депутаткою Запорізькою міськради. Потім вона очолила фракцію «Слуга народу», але вчора, 24 квітня, колеги по фракції її не підтримали і її з цієї посади зняли.

Харченко залишається у фракції і входить до комісії з питань земельних відносин.

На сесіях активно займалась питаннями недобудов у місті. Крім іншого, «вибивала» орендну плату за ділянку, яку здали в оренду Володимиру Кальцеву, але недооформили договір.

Разом з іншими депутатами направляла звернення до Анатолія Куртєва задля допуску ЗМІ і громадськості до засідань ради. Займається розшуком зниклих безвісти військовослужбовців.

Із декларації, за минулий рік Харченко задекларувала 549 тисяч грн доходу – це і зарплата, і підприємницька діяльність, і кошти на утримання дитини. Також у нової секретарки міськради є 4 тисячі євро накопичень готівкою. Із нерухомості – квартира в Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя