Куди звертатися мешканцям окупованого Бердянського району у Запоріжжі та які послуги можна отримати  | Новини Запоріжжя

У липні минулого року Бердянська районна військова адміністрація заснувала у Запоріжжі центр для допомоги мешканцям свого окупованого району. Він має назву «Інформаційно-ресурсний центр Бердянського району». В хабі працюють 10 представників громад Бердянщини, зокрема лікарі й реєстратори. Тут можна отримати гуманітарну, медичну та інформаційну допомогу, а також відвідати різноманітні заходи, які організовують партнери центру.

Про це йдеться у статті  «Філіали малої батьківщини: як у Запоріжжі працюють центри допомоги для переселенців з окупованих міст і районів».

«Ми надаємо юридичні, медичні та соціальні послуги, допомагаємо з працевлаштуванням, консультуємо з питань освіти та захисту прав людини, організовуємо дозвілля для дітей та дорослих. Також у нас є свій власний медичний пункт: проводимо вакцинацію, консультації лікарів, за наявності видаємо медикаменти, які отримуємо від благодійників. У нас все реально працює, а не просто для звітності», – зазначає адміністраторка центру Олена Мірошник.

Партнерами центру є багато благодійних організацій, наприклад «Лікарі без кордонів»,«ЮНІСЕФ», «Посмішка ЮА», «Пролісок-Бердянськ», «NPO JUCA», «АДРА» та багато інших.

«На сьогодні у нас в хабі зареєстровано понад 6 тисяч людей різних категорій: діти, пенсіонери, люди з інвалідністю, з багатодітних сімей, члени родин військовослужбовців тощо, – каже Олена Мірошник. – Кількість людей за день різна: коли видаємо гуманітарну допомогу, буває і 30, і 40 відвідувачів, а в інший день можуть прийти 5-10 переселенців. Це переважно залежить від того, які у нас сьогодні в хабі заплановані послуги та активності. Та в цілому потік людей не зменшився».

За словами адміністраторки інформаційно-ресурсного центру, всі види послуг користуються попитом, але найчастіше переселенці звертаються за гуманітарною, психологічною та медичною допомогою.

«Коли до нас звертається людина, ми одразу підписуємо її на наш Telegram-канал, де публікуємо інформацію про всі наші активності, які проходять у хабі. Крім того, за потреби інформуємо по всім медичним, соціальним та освітнім питанням, а також повідомляємо, коли та для якої категорії буде відбуватися видача гуманітарної допомоги. Та наші люди й самі досить організовані й приходять згідно з нашими об’явами», – розповідає адміністраторка центру.

Центр знаходиться за адресою вул. Незалежної України, 55А (біля Запорізького театру молоді). Працює по буднях з 9:00 до 15:00. Субота та неділя – вихідні. Телефон: 050-522-91-46. Всю актуальну інформацію можна дізнатися у Telegram.

Фото: сайт Запорізької ОВА та соцмережі центра

Консультації, перукарня та пральня: у Запоріжжі діє центр допомоги для переселенців з Василівського району

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя