Сувеніри та грамоти: в окупованому Мелітополі нагородили колаборантів сфери «культури» | Новини Запоріжжя

У Мелітополі, який росіяни оголосили центром тимчасово окупованої Запорізької області, загарбники відзначили найбільш старанних зрадників. Там без жодної прив’язки до будь-яких дат провели нагородження працівників сектору «культури» — співробітників музеїв, клубів, бібліотек та творчих колективів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Нагородження було досить скромним, колаборантам подарували сувеніри та грамоти у рамочці.

«Такий вияв уваги до даної сфери не випадковий. Загарбники проявляють особливу увагу до усього, що насаджує російську культуру, починаючи від перейменування топонімів на російський манір, аж до репертуару вистав та пісень локальних ансамблів і колективів. А ще дану категорію таким чином мобілізують агітувати за правлячу партію та кремлівського диктатора, який готується до чергового фарсу під назвою «вибори президента РФ»», — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Центрі спротиву, завдяки тому, що окупанти висвітлюють такі заходи у медіа, вдається ідентифікувати низку колаборантів, яких після деокупації цих територій буде притягнуто до відповідальності.

На даний час завдяки небайдужим громадянам відповідні органи збирають доказову базу та формують справу на кожного зрадника, який вирішив працювати на ворога за продуктові пакети та значки.

СБУ встановила особи ще 27 колаборантів, які затримують і репресують мешканців Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя