Воював на боці окупантів: СБУ повідомила про підозру кримчанину, якого взяли у полон під селом Роботине | Новини Запоріжжя

СБУ оголосила підозру у держзраді мешканцю Сімферополя, який воював проти українських військових у Пологівському районі Запорізької області.

Про це повідомляє ЗОВА з посиланням на СБУ.

У вересні 2023 року українські захисники полонили кримчанина, що у складі військ противника брав участь у штурмових діях біля Роботиного Запорізької області. СБУ встановила, що полонений проживає у Сімферополі. У грудні 2022 року кримчанин уклав контракт про проходження служби в армії РФ та потрапив на службу до 810-ї окремої бригади морської піхоти.

Після тижневого «вишколу» його правили на Херсонщину, а згодом у Запорізьку область. На посаді стрільця кримчанин, за даними СБУ, брав активну участь у бойових діях на території Пологівського району.

Слідчі СБУ оголосили йому підозру за ч.2 ст.111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримынального кодексу Украъни. Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Співпрацював з окупантами та знімав з вулиць українські прапори: мелітопольському зраднику винесли вирок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя