РФ звозить тіла своїх військовослужбовців вантажівками на кремацію поблизу Мелітополя

За добу окупанти обстріляли 16 населених пунктів Запорізької області.

За добу окупанти обстріляли 16 населених пунктів Запорізької області. Ілюстративне фото: t.me/DIUkraine

Російські окупаційні війська продовжують приховувати свої втрати у Запорізькій області і для цього активно використовують мобільні крематорії. Зокрема, така ситуація спостерігається поблизу Мелітополя.

Як повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр, на відкритій місцевості поблизу окупованого Мелітополя майже безперервно відбувається кремація тіл російських військовослужбовців. Їх звозять сюди вантажівками. Місцеві жителі вже тривалий час відчувають характерний їдкий дим.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Генштабу, у шпиталях окупованої території Запорізької області не вистачає ліжко-місць для поранених загарбників, тому їх направляють до інших регіонів.

Лише у період з 28 липня по 2 серпня орієнтовно 100 окупантів з множинними осколковими пораненнями повезли до лікарні окупованого Скадовська Херсонської області. Додаткові військові шпиталі розгортають окупанти у цивільних адміністративних будівлях. Через нестачу медперсоналу залучають лікарів з РФ.

Раніше ми також повідомляли, що на тимчасово окупованій території Запорізької області все більше почали помічати новоприбулих так званих «гастролерів» з різних регіонів РФ аби створити масовку під час проведення фейкових виборів, які окупанти запланували на початок вересня. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя