Окупанти завдали по Запорізькій області 131 удар: пошкоджено будинки та зруйновано господарські споруди, — ФОТО | Новини Запоріжжя

8 листопада росіяни обстріляли 20 населених пунктів Запорізької області. Били з реактивних систем залпового вогню та артилерії, застосували безпілотники по містах і селах Пологівського та Василівського районів. Інформації про поранених і загиблих не надходило.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області. 

Упродовж доби загарбники завдали 131 удар по території регіону. Влучання зафіксовані у Гуляйполі, Новоандріївці, Новопрокопівці, Новоданилівці, Гуляйпільському, Новодарівці, Новопавлівці, Темирівці, Чарівному, Червоному, Малинівці, Малій Токмачці, Левадному, Полтавці, Роботиному, Кам’янському, Малих Щербаках, П’ятихатках, Плавнях.

У результаті обстрілів пошкоджені житлові будинки, в багатьох повилітали шибки, потрощені дахи та фасади, також на територіях домоволодінь зруйновані господарські споруди.

За всіма фактами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області через суд зобов’язали відремонтувати укриття, розраховане на 400 осіб

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя