Росіяни за півтора року окупації знищили освіту та медицину на захопленій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

За півтора року окупації освіта і медицина на тимчасово захопленій частині Запорізької області знищені вщент.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в етері українського марафону новин.

За його словами, працює лише половина навчальних закладів, адже вчителі не погоджуються співпрацювати, а діти не хочуть відвідувати ці фейкові школи.

«В школах немає освіти, лише пропаганда: пишуть листи на фронт, вчать викривлену історію, збираються запровадити плетіння сіток та виготовлення окопних свічок на фронт», — зазначає мер Мелітополя.

Не краща ситуація і з медициною. За словами Івана Федорова, отримати якісну медичну допомогу на окупованій території неможливо.

«Медзаклади переповнені, адже цивільних хворих приймають тільки в Мелітополі та Бердянську, а всі інші лікарні перетворені на шпиталі. Якісних ліків не вистачає, російські аналоги недієві, — розповів Федоров. — Для лікування в стаціонарі ворог змушує оформлювати медстраховку, що можливо тільки за наявності паспорта РФ. Але на ТОТ Запоріжжя та Херсонщини вона не діє, тож за допомогою доводиться їхати в Крим чи в РФ».

Мешканці Запоріжжя чули вибухи: на Матвіївську ОТГ летіли ракети, є поранені

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя