Неякісні й дорогі товари, перебої зі світлом та погрози депортувати: що відбувається в окупованій громаді Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованій частині Запорозької області люди живуть під шаленим тиском в боку російських загарбників. Цивільні не можуть висловити власну думку, бо за це їх можуть депортувати або забрати «на підвал».

Про це повідомив Сергій Кутьєв, начальник Веселівської селищної військової адміністрації Мелітопольського району «Новинам Приазов’я».

В громаді триває примусова паспортизація, люди змушені брати російські документи, щоб отримати послуги, в тому числі медичну допомогу. Водночас якість медицини дуже низька. Якщо до окупації громаді в місцевій лікарні проводили складні операції й сюди приїжджали люди з інших районів, то наразі у разі необхідності провести будь-яку незначну операцію, людей кудись відправляють, бо на місці зробити не можуть.

Що стосується ліків, то їх привозять з Росії та вони неякісні.

«Ліки дуже неякісні, вони не допомагають, багато людей не можуть вилікуватися від хвороб, які в довоєнний час легко лікувалися та контролювалися. Намагалися завозити окупанти і лікарів своїх, тому що багато наших повиїжджали та відмовилися співпрацювати», – повідомив він.

Місцеві виробники також не пішли на співпрацю з ворогом, тож в магазинах російські товари поганої якості за високими цінами. Вугілля, яке рідко привозять окупанти, коштує дорого, тож люди випилюють місцеві посадки, щоб забезпечити собі опалення взимку. Крім того, в громаді постійні перебої зі світлом, також постійні поломки на водопроводі. Окупаційна влада на них не реагує вчасно.

В окупованій громаді залишаються переважно ті, хто не може покинути хворих родичів. Люди знаходяться під постійним тиском з боку російських загарбників.  

«Дуже сильний тиск, з якихось гуманітарних питань звернутися – постійний тиск, погрози депортацією. Ніхто не може сказати, висловити якусь свою думку, тому що або повезуть «на підвал», або депортують», – зазначив посадовець.

Російські загарбники скоротили виплати медпрацівникам у Запорізькій області: деталі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя