У Запоріжжі любитель РФ закликав бомбити Київ і Львів

У Запоріжжі любитель РФ закликав бомбити Київ і Львів.

У Запоріжжі любитель РФ закликав бомбити Київ і Львів. Ілюстративне фото: focus.ua

У Запоріжжі до 5 років позбавлення волі засудили чоловіка, який прославляв РФ та сподівався, що його місто потрапить в окупацію. Також він просив росіян ще жорстокіше бомбардувати Україну, зокрема — Київ та Львів. 

За даними Шевченківського райсуду, громадянин України від вересня 2022 року у заборонених соціальних мережах прославляв російських окупантів та сподівався, що загарбники захоплять Запоріжжя. Також він підтримував вбивства проукраїнських громадян та дії російського терористичного режиму. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Україну та державну владу підозрюваний називав «терористичним угрупуванням», а «Запоріжжя — це російське місто, незважаючи на українізацію». Також він закликав окупантів жорстоко бомбардувати Київ та Львів, знищити цивільну та транспортну інфраструктуру. 

— Україна має бути занурена в темні часи. Мости, греблі, залізничні дороги, ТЕЦ та інші об’єкти інфраструктури мають бути знищені по всій території України. Не повинно бути адміністративних кварталів як у Києві так і у Львові. І не тільки. Реакція заходу не повинна залишитися без відповіді, — закликав зрадник. 

На суді чоловік свою провину визнав частково. Він заявив, що у його діях немає складу злочину, він поширював російську пропаганду, оскільки таким чином реалізував «своє право на свободу слова». 

Він заявив, що поширював антиукраїнські дописи, бо йому не подобалось перейменування вулиць, а Запоріжжя вважає російським містом, бо більшість там спілкується російською. 

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним. Його засудили до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя