На захоплену територію завезли російських лекторів: будуть поширювати пропаганду для мілітаризації дітей | Новини Запоріжжя

На тимчасово окуповані території прибули нові пропагандисти з кремлівського пропагандистського товариства «Знаніє». Їхня ціль — промивання мізків українським дітям.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Інструктори організовують для дітей походи під назвою «нові горизонти», під час яких школярам середніх класів розповідають російську викривлену історію про війну та переконують, що в Україні нібито «є нацизм».

При цьому, російські гастролери мають також антизахідну мілітаристську риторику та вербують школярів до вступу в «Юнармію» — це рух, заснований міністерством оборони РФ, який «готує до війни» дітей з 8 років.

«Ці заходи не лишаться без покарання як для пропагандистів, так й для адміністрацій шкіл, які зганяють на них учнів», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, на тимчасово захоплених територіях Запорізької області окупанти відкривають справжні пропагандистські центри для «військово-патріотичного виховання» молоді.

Раніше повідомлялось, що мелітопольський університет буде співпрацювати з російським мілітаристським рухом.

Нагадаємо, у Запорізькій області колаборанти прищеплюють дітям проросійські настрої та мотивують проходити військову службу.

Окупанти скасували масові заходи до 9 травня: злякалися «провокацій»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя