Мешканця Запоріжжя затримали під час спроби продати 25 гранат, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Поліцейські викрили злочинну групу торговців зброєю. Одного з фігурантів затримали у Запоріжжі під час збуту 25 гранат.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіції у Львівській області отримали інформацію про незаконний збут зброї та боєприпасів мешканцями Запоріжжя. Слідчі розпочали кримінальне провадження, в межах якого задокументували факти продажу автоматичної нарізної вогнепальної зброї та набоїв до неї. Крім того, встановили, що вдома фігуранти справи зберігають велику кількість різноманітної зброї, боєприпасів та підшукують потенційних покупців.

11 березня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців батальйону поліції особливого призначення затримали в Запоріжжі одного з фігурантів після збуту чергової партії з 25 гранат. Також за місцями проживання причетних осіб вилучили арсенал зброї:

10 гранат, 20 корпусів та 9 підривачів до гранат, 14 підривачів типу УЗРГМ, постріл до гранатомета, понад 7 700 набоїв різного калібру, три автомати та 15 магазинів до них, кулемет «Дегтярьова», СВД та 6 магазинів, три рушниці, два карабіни з магазином, гвинтівку, тротилові шашки загальною вагою 1 кг.

Наразі один із фігурантів затриманий. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Після ряду процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозри іншим особам, причетним до злочинної діяльності. За цей злочин передбачено позбавлення волі на строк до семи років.

Сотні одиниць техніки, посилені конструкції, геотекстиль замість деревини: як будують фортифікації на Запорізькому напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя