Організувала знищення українських підручників: правоохоронці повідомили про підозру «педагогу» із Мелітопольського району | Новини Запоріжжя

Після окупації частини Запорізької області колишня вчителька англійської мови перейшла на бік російських загарбників. Вона всіляко допомагала агресорові запроваджувати російські «освітні» програми.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Прихильницю «русского миру» окупаційна влада призначила директором «Веселівської районної різнопрофільної гімназії». Колаборантка активно відновлювала роботу навчального закладу за російською програмою. Примушувала вчителів проводити уроки російською мовою. У разі відмови – погрожувала «повідомити» до окупаційних органів та залякувала переслідуваннями з боку окупантів.

На початку навчального року зрадниця разом з іншими педагогами організувала знищення українських підручників у гімназії. Також за її наказом у закладі нав’язувалося кремлівське бачення історії України.

Слідчі Служби безпеки України повідомили фігурантці справи про підозру за ч. 3 ст. 111-1 «Дії спрямовані на впровадження стандартів утворення держави-агресора» Кримінального кодексу України.

Люди ховають українські книжки: в Запорізькій області окупанти влаштували рейд по квартирах, шукаючи «заборонену» літературу.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя