Обов’язкова евакуація у Запорізькій області: чому оголосили та скільки буде тривати | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області оголосили обов’язкову евакуацію з п’яти населених пунктів Запорізької області. Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко в етері “Media Center Ukraine” розповів, як вона буде проходити.

За його словами, рішення прийняли тому, що в п’яти населених пунктах Василівського та Пологівського районів значно збільшилась кількість обстрілів. Це Гуляйполі, Степногірськ, Преображенка, Єгорівка та Новопавлівка.

Другою причиною є те, що інформаційна компанія із закликами до людей евакуюватися не дала очікуваного результату — мешканці або не виїжджали, або знову верталися назад.

Загалом, як повідомив голова ЗОВА, планують вивезти 54 дитини й 67 дорослих, що їх супроводжують. Робота ведеться щодня, це планують зробити протягом місяця. Людей направлять у Запоріжжя та Запорізький район, де є місця для розміщення, також є пропозиція про переміщення за кордон. З евакуацією владі допомагають волонтери.

Всього у Запорізькому районі зареєстровано близько 224 тисяч переселенців, а за межі Запорізької області виїхало понад 270 тисяч людей.

Ворог не думає про населення: навіщо колаборанти повертають додому мешканців окупованих територій на Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя