Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів

Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів - фото

Вижив заради 3-х доньок: на Запорізькому фронті воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов 5 кілометрів — фото

Військовий з позивним «Туз» під час звільнення села Роботине Запорізької області отримав важке поранення. Чоловік з кулею в серці, простреленим передпліччям і ногами пройшов п’ять кілометрів і боровся за життя заради трьох доньок.

Захисник пригадує, як під час важких боїв за Роботине росіяни крили наших воїнів всім, що мали на озброєнні. Проте село таки відвоювали і над ним тепер майорить український прапор, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік розповів, що окупанти повилазили із окопів і почали обстрілювати українських військових. Почався артобстріл, потім росіяни почали закидувади наших захисників гранатами та пускати безпілотники. 

— Одного вбили, мене поранило, я впав, як зміг наклав турнікет, — розповідає Олександр «Туз».

Як розповів воїн, разом із побратимами він півтори доби евакуювався. Спочатку йшов сам близько п’яти кілометрів, згодом сили забракло і його несли хлопці. 

— Повзли, бігли по бліндажам, в кожному бліндажі нас крили жорстко, але доповзли, — пригадує військовий.

Із вогнепальним переломом передпліччя, травмами ніг та кульовим пораненням Олександра доправили до військового госпіталю. Першими його прооперували травматологи. Кулю в серці військового знайшли за допомогою медичного магніту. Вона увійшла через шию і запеклася у грудній клітині.

На третю добу стан Олександра стабілізувався. Він зміг вставати з ліжка та ходити. Каже, вижив завдяки його трьом донечкам, які чекають на нього вдома на Дніпропетровщині.

Після реабілітації Олександр планує повернутись до своєї бригади.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя