Захищаючи Україну загинув колишній учасник «Х-фактора» з Енергодара

Захищаючи Україну загинув колишній учасник "Х-фактора" з Енергодара.

Захищаючи Україну загинув колишній учасник "Х-фактора" з Енергодара. Фото: dshv.mil.gov.ua

У тяжких боях за свободу та незалежність України загинув 21-річний мешканець тимчасово окупованого Енергодара — Савелій Федан.

За словами міського голови Енергодара Дмитра Орлова, із самого дитинства Савелій брав активну участь у всіх патріотичних заходах в Енергодарі, активно волонтерив й допомагав військовим. У 13 років хлопець разом з волонтерами вперше побував на передовій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що у хлопця все життя були прагнення захищати свою країну. Савелій пішов навчатися у Запорізький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Після закінчення вступив до факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Одеської Військової академії.

Знайомі кажуть, що Савелій був дуже талановитим хлопцем. Захоплювався музикою й писав власні пісні. У 2018 році, коли хлопцю було 16-років, брав участь у кастингу талант-шоу «Х-фактор». Савелій виконав свою авторську пісню під названою «Україна» й від суддів почув чотири «так».

Після початку повномасштабної війни Савелій мужньо став на захист України. Уродженець Енергодара загинув в тяжких боях з ворогом. Йому назавжди тепер 21 рік.

Редакція RADA.zp.ua висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя