Медичний терор на окупованій частині Запорізькій області: батьки з дітьми не можуть потрапити на прийом до профільних фахівців | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області вчергове посилили медичний терор. Якщо раніше в медичній допомозі відмовляли всім, у кого немає російського документа, то зараз батьки зі своїми дітьми місяцями не можуть потрапити до профільних фахівців.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Мешканка Мелітопольського району вже четвертий місяць не може записати дитину до офтальмолога. До профільних фахівців величезні черги, а приватні не приймають дітей віком до 12 років.

Крім того, люди не можуть отримати медичну допомогу вночі. Мешканка Костянтинівка викликала «швидку допомогу», коли вночі їй стало зле. Та лікарі не приїхали. На щастя, жінці вдалось самотужки надати самій собі допомогу.

«Швидка допомога» перестала їздити по ночах, бо ворог вважає, що це небезпечно і невідомо, що можуть перевозити медики в цій «швидкій допомозі». Тож якщо нашим мешканцям, які залишились в тимчасовій окупації, стало зле вночі, їм вже точно ніхто не допоможе. Це черговий крок від ворога, що до посилення терору та посилення знущання над цивільними мешканцями», — сказав Іван Федоров.

Змушують проходити медкомісію й ставати на військовий облік: ворог посилює терор в Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя