В «Дії» повернули функцію зміни місця проживання

В "Дію" повернули функцію зміни місця проживання -

В "Дію" повернули функцію зміни місця проживання — фото: gettyimages.com, Morsa Images

Тепер українці можуть зробити кілька кліків в «Дії» — і статус у реєстрі змінюється автоматично.

Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів.

Щоб скористатися сервісом зміни місця проживання потірбно мати ID-картку або закордонний паспорт у «Дії»; мати податковий номер; бути старшим за 14 років, або старшим за 18, якщо змінюєте місце проживання дитини; не бути військовозобов’язаним; право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості з 2013 року.

Послугу розробили спільно з МВС України, Державною міграційною службою України та Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Також найближчим часом ця функція стане доступною для чоловіків призовного віку.

Нагадаємо, з 1 серпня власники житла, чия оселя була знищена, зможуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку, які було зруйновано через бойові дії після 24 лютого; не підлягають відновленню; розміщені на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя