Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах

Паста Амосова – укрепляющая смесь из сухофруктов: как приготовить ее в домашних условиях

Восени як ніколи слід приділяти більше уваги своєму організму, займатися спортом та зміцнювати імунітет за допомогою натуральних продуктів, у яких багато вітамінів. І якщо ви вже заготовили на зиму калину з цукром, зробіть пасту Амосова. theLime вирішив докладніше розповісти, що це за суміш, а також поділитися простим рецептом.

Микола Амосов – український вчений медик, хірург, кібернетик, письменник. Відомо, що він давав своїм пацієнтам безліч життєво важливих порад – про користь фізичних вправ та рекомендації про харчування.

Саме він вигадав пасту Амосова, про яку вже кілька десятиліть ходять легенди, ніби вона здатна покращити здоров'я. Він рекомендував післяопераційним хворим вживати вітамінну суміш із волоських горіхів, інжиру, кураги та чорносливу, щоб організм швидше відновлювався.

Зазначимо, що за фактом це смачна та поживна заготовка. Її потрібно вживати в невеликих кількостях і з обережністю, оскільки вона солодка та досить калорійна.

Докладніше про користь цього продукту також розповіла дієтолог Оксана Скиталінська. На своїй сторінці у соцмережі Facebook вона радить її як поживну та вітамінну їжу, яка підтримає сили захисників на фронті.

Інгредієнти: родзинки (500 г), курага (500 г), інжир (500 г), чорнослив без кісточок (500 г), волоські горіхи (500 г), мед (500 г), лимон (1 шт.).

Приготування:

Курагу, родзинки, чорнослив без кісточок заливаємо окропом на декілька хвилин, потім зливаємо його. Пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, кухонному комбайні.

Горіхи очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо ножем.

Лимони промиваємо у проточній воді, нарізаємо, виймаємо кісточки та подрібнюємо у блендері разом з інжиром.

Усі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в чисті банки та заливаємо натуральним медом. Ще раз перемішуємо та закриваємо кришкою. Зберігати таку пасту можна кілька місяців, але обов'язково у холодильнику.

Пасту Амосова можна вживати за півгодини до їди або після, щоб не викликати подразнення шлунка і кишечника: дорослим — по 1 ст. л. 3 рази на добу, дітям – по 1 чайній чи десертній ложці.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-10-11/pasta-amosova—ukreplyayuschaya-smes-iz-suhofruktov-kak-prigotovit-ee-v-domashnih-usloviyah/54489

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя