До лінії фронту приблизно три кілометри: мешканці прифронтової Павлівки на Запоріжжі живуть під постійними обстрілами, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Порожні будинки й випалена земля – така картина відкривається при в’їзді до прифронтових сіл Степногірської громади у Запорізькій області. Лише в деяких хатах залишаються люди. Вони переважно живуть без світла, води та з безліччю нагальних проблем.

Поліція Запорізької області показала, як виживають мешканці цих сіл та як правоохоронці везуть до них гуманітарну допомогу.

Місцева жителька Світлана зустрічає довгоочікуваний «вантаж» – хліб, який привезли степногірські правоохоронці. В її селі Павлівка, як і в сусідньому Лук’янівському, магазини давно не працюють, тому на свіжу випічку місцеві жителі  чекають з нетерпінням. Нині в селі залишається не більше 20 людей. 

Ящики з хлібом поліцейські залишають на її подвір’ї, бо саме сюди за ним прийдуть односельці. Доставка – двічі на тиждень, що вкрай необхідно багатьом жителям, оскільки тут залишаються переважно літні, самотні та навіть маломобільні люди, які не можуть дістатись до віддалених пунктів роздачі гуманітарної допомоги чи магазинів на території громади. До того ж пересування ускладнюють ворожі обстріли – до лінії фронту лише приблизно три кілометри.

Виживають місцеві переважно за рахунок натурального господарства. Наприклад, Світлана з чоловіком тримають двох корів, вирощують город. Унаслідок обстрілу фосфорними снарядами у неї згоріло кілька копиць сіна. Довкола подвір’я і всюди, куди сягає око, –згоріла трава. Окрім того, у Павлівці не припиняється робота ворожої артилерії.

Без світла, газу та води: як живе прифронтове Гуляйполе Запорізької області, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя