Запорізька міська рада звільнила з посади в.о. мера Анатолія Куртєва | Новини Запоріжжя

Сьогодні, 24 квітня, під час позачергового засідання Запорізької міської ради депутати проголосували за звільнення з посади секретаря міськради Анатолія Куртєва.

Як вже вчора писав «Перший Запорізький», більшість депутатів вимагали скликати позачергову сесію  і змінити секретаря міської ради Анатолія Куртєва. Народні обранці стверджували, що в.о. мера «відверто саботує роботу життєдіяльності міста». Депутати повідомили, що місто потребує кадрових змін, вказуючи на необхідність переобрання секретаря Запорізької міської ради і відповідно – в.о. міського голови.

Сьогодні, 24 квітня, виконувач обов’язків міського голови Запоріжжя, секретар міської ради Анатолій Куртєв підготував звернення до Президента України Володимира Зеленського, в якому звинуватив голову Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова у намаганням здійснити у місті «політичний переворот».

Засідання проходило без системи голосування, трансляції та запису. Рішення зняття секретаря міськради ухвалювали таємним голосуванням. Сам Анатолій Куртєв на засідання не був присутнім. Головуючим на засідання обрали голову тимчасової комісії з регламенту та законності, депутата Олега Корольова.

«За» звільнення секретаря Анатолія Куртєва проголосували усі присутні на засіданні 38 депутатів міської ради.

Нагадаємо, що секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв став виконувачем обов’язків міського голови у вересні 2021 року після того, як тодішній мер Володимир Буряк оголосив про те, що йде з займаної посади через стан здоров’я.

«Намагається здійснити у місті політичний переворот»: в.о. мера Анатолій Куртєв звинуватив голову Запорізької ОВА у захопленні влади

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя