Двох бойовиків, яких взяли в полон у Запорізькій області, засудили до 15 років тюрми | Новини Запоріжжя

Двох громадян України, які у лавах ворожої армії брали участь у боях проти ЗСУ, визнали винними у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що один із них, мешканець окупованого Донецька, у лютому 2022 року добровільно вступив на військову службу до батальйону 1029 так званої «ДНР» та став «снайпером» і одночасно «радіотелефоністом».

Пізніше за контрактом він був зарахований до однієї з військових частин у складі 42-ої мотострілецької дивізії Південного військового округу армії РФ, де отримав військовий квиток, звання «рядового» та посаду «кулеметника».

З травня 2022 року брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку, за що був відзначений нагородою «за бойові заслуги» та медаллю «за хоробрість 2 ступеню».

Інший, мешканець окупованого Криму, перейшов на бік ворога та за контрактом вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту РФ, яка дислокувалась на українському півострові.

Перебуваючи на посаді стрільця, брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони України спочатку на Херсонському напрямку, а з серпня 2023 року забезпечував оборону ворожих рубежів поблизу Роботиного Пологівського району.

Обидва бойовики були взяті в полон під час бойових зіткнень на території Пологівського району Запорізької області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

У Запоріжжі судитимуть експосадовця ДСНС за масштабне розкрадання пального під час війни, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя