У Запорізькій області ліквідували російського пропагандиста | Новини Запоріжжя

На Запорізькому напрямку був ліквідований російський воєнкор із пропагандистського державного агентства «РИА Новости» Ростислав Журавльов.

Про це російське пропагандистське агентство повідомляє у Telegram.

За інформацією пропагандистів, група псевдожурналістів потрапили під обстріл ЗСУ в районі нещодавно звільненого українськими військами села П’ятихатки Запорізької області. Крім Журавльова, поранення отримав фотокореспондент «РИА Новости» Костянтин Михальчевський.

За попередніми даними, також поранено двох журналістів пропагандистської російської газети «Известия» Романа Польшаков та оператора телеканалу Дмитра Шикова.  Також під вогонь потрапили журналісти пропагандистських агенцій «ТАСС» та «Россия».

У Міноборони Росії повідомили, що загалом поранення отримали чотири російські журналісти.

Як повідомляє журналіст і дослідник російської пропаганди Денис Казанський,  Ростислав Журавльов не має відношення до справжньої журналістики.

«Він з перших днів березня 2014 року розпалював у Донецьку війну, разом із Губарєвим штурмував Донецьку ОДА, а потім убивав та грабував мешканців Донбасу у складі однієї із озброєних банд «ЛНР», – розповів Казанський. – Добре його пам’ятаю. Це був один із перших «російських туристів», якого ідентифікували в Донецьку. Таких, як він, тоді надсилали з РФ, щоб розпалити на Донбасі заворушення та насильство, оскільки місцеві були не готові до кровопролиття і поводилися досить пасивно та обережно».

Вночі російська армія чотирма ракетами атакувала Запоріжжя та Запорізький район

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя