Будинків просто немає: як виглядає Роботине зараз і скільки людей там залишилось | Новини Запоріжжя

23 серпня на день Державного прапора України над Роботине замайорів український прапор, який встановили воїни 47 окремої механізованої бригади. В селище українські захисники увійшли з боєм. наразі з селища, яке регулярно обстрілює ворог, евакуюють мирних мешканців.

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації. 

Через постійні обстріли в Роботине майже не залишилось цілих будинків. Ворог обстрілює селище з артилерії фактично щодня. 

«З тих будинків які там залишились…їх просто немає. Вони розбиті. Наші воїни потихеньку йдуть вперед, але все ж таки, ті мінні загородження які вони (авт.: російські окупанти) зробили, вони дуже масштабні й дуже великі й потрібен час, щоб їх проходити», — сказав Юрій Малашко. 

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну з 500 людей які мешкали в Роботине, залишилось лише 17. На сьогодні з селища вже евакуювали 7 людей, серед них є поранені які зараз знаходяться у лікарнях обласного центру. 

«За нашою інформацією ще ближче до лінії фронту, до окупантів знаходиться близько 2 чоловік. Ми зараз це перевіряємо. Як тільки безпекова ситуація більш-менш стане стабільною ми будемо евакуювати цих людей, якщо інформація підтвердиться», — сказав начальник Запорізької ОВА. 

Юрій Малашко також повідомив, що ворог майже щодня гатить по Оріхову й Гуляйполю. Ці міста ворог обстрілює керованими авіаційними бомбами та з артилерії, руйнуючи будинки людей й критичну інфраструктуру. Майже щодня представники обласної влади вивозять з цих прифронтових міст по 5-6 людей. Робота в цьому напрямку триває.

На захоплених заводах Запорізької області окупанти виробляють «зуби дракона»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя