У Запорізькій області охоронець дитсадка наводив російські ракети та збирав дані про Сили оборони, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запорізькій області.

Про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).

У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому — хористку місцевої церкви УПЦ (МП), яка втекла на тимчасово захоплену частину Запорізької області, де працює на російську спецслужбу.

За вказівками російського ГРУ агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку. Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

Крім того, він коригував ракетні удари РФ по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Співробітники СБУ затримали російського агента у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з російським ГРУ через популярний месенджер.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Він перебуває під вартою. Фігуранту справи загрожує довічне ув’язнення.

Окупанти завдали 162 удари по Запорізькій області: внаслідок атаки БПЛА по Запоріжжю поранена жінка

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя