Карта бойових дій в Україні 25 лютого

Мапа бойових дій в Україні 25 лютого.

Мапа бойових дій в Україні 25 лютого. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 25 лютого, в Україні розпочався 732-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 25 лютого.

Україна продовжує захищатися від російської агресії та спроб Кремля зруйнувати українську державність та ідентичність, незважаючи на зростаючі труднощі через два роки після початку повномасштабного російського вторгнення. Два роки тому Росія розпочала повномасштабну завойовницьку війну з метою скинути український уряд та насильно встановити проросійський режим під жорстким контролем Москви. Російські війська наступали на Київ з кількох напрямків і завдали ударів по Харкову, Херсону, Маріуполю та іншим українським містам. Президент Росії Володимир Путін очікував, що українці або приймуть його війська, або втечуть. Натомість українці боролися за свою свободу. Вони зупинили наступ росіян на Київ та Харків, зупинили наступ росіян на міста Миколаїв та Одесу та зупинили війська Путіна на решті лінії фронту. Потім, озброївшись досвідом, мужністю, рішучістю та зростаючою допомогою Заходу, Україна завдала удару у відповідь. Українські сили витіснили росіян з-під Києва та Харкова та звільнили великі ділянки території на північному сході України. Вони звільнили місто Херсон та витіснили російські війська із західного (правого) берега річки Дніпро. Вони на якийсь час поклали край загрозі існуванню України.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

24 лютого позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська і в районі Кремінної, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося. Позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська в районі Сіньківки та озера Лиман; на північний захід від Кремінної біля Житлівки; і на захід від Кремінної біля Терного. Повідомляється, що підрозділи російської 123-ї мотострілецької бригади (2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [ЛНР]) діють на південь від Кремінної біля Берестового.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в районі Бахмута на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 24 лютого. Геолоковані кадри, опубліковані 24 лютого, показують, що російські війська нещодавно просунулися на південь та південний схід від Богданівки (на північний захід від Бахмута). Російський блогер заявив, що підрозділи російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ), 11-ї бригади ВДВ та 150-ї мотострілецької дивізії (8-а загальновійськова армія [САА] Південного військового округу [ЮВО]) атакують українські позиції під Іванівським (на захід від Бахмута) і досягли подальших успіхів на східних околицях селища. Позиційні бої тривали на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 24 лютого. Кадри з геолокацією, опубліковані 24 лютого, показують, що частини російської 35-ї мотострілецької бригади (41-а САА Центрального військового округу [ЦВО]) нещодавно просунулися в південно-східному районі Ласточкино (на захід від Авдіївки). Російські джерела підтвердили існуючі російські твердження про те, що російські війська захопили все Ласточкино, Північне (на захід від Авдіївки) та Степове (на північний захід від Авдіївки). ISW не побачив візуального підтвердження недавніх успіхів Росії у Степовому чи Сіверному. Російський блогер заявив, що російські війська нещодавно просунулися на 1,5 км у напрямку Орлівки (на захід від Авдіївки) від Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки. Позиційні бої тривали на захід від Авдіївки в районі Орлівки, Ласточкино, Північного та південно-західніше Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

24 лютого позиційні бої тривали на захід та південний захід від Донецька. Російський блогер заявив, що українські сили провели частково успішну контратаку в районі Перемоги, і висловив стурбованість стабільністю російських позицій поблизу населеного пункту. Позиційні бої тривали на захід від Донецька в районі Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Перемоги та Новомихайлівки. Повідомляється, що в районі Перемоги діють підрозділи 255-го мотострілецького полку (20-та мотострілецька дивізія, 8-а САА, ПВО), а в районі Новомихайлівки – підрозділи 155-ї бригади морської піхоти (ТОФ).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

24 лютого позиційні бої у прикордонному районі Донецької-Запорізької областей тривали, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося. Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали на південний захід від Великої Новосілки в районі Шевченка та на південний схід від Великої Новосілки в районі Золотої Ниви. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на північ від Приютного (на південний захід від Великої Новосілки), але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Повідомляється, що в районі Малинівки (на південний захід від Великої Новосілки) діють підрозділи 11-ї армії ВПС та ППО Росії (ВКС та Східного військового округу).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно здійснили підтверджений наступ у західній частині Запорізької області. На кадрах із геоприв’язкою, опублікованих 24 лютого, видно, що російські війська нещодавно просунулися до центральної частини Роботино. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися далі на північ, до центральної частини Роботино, але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Російські джерела повідомили, що позиційні бої відбулися в районі Вербове (на схід від Роботино) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботино та на південний схід від Оріхова). Повідомляється, що підрозділи російського 71-го мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія [САА], Південний військовий округ [ЮВО]) атакують у районі Роботино та Вербове, а підрозділи 70-го мотострілецького полку (42- я мотострілецька дивізія), 58-й полк ВГА, як повідомляється, діють у центрі Роботино.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські та російські джерела повідомили, що 24 лютого позиційні бої тривали на східній (лівобережній) Херсонщині у районі с. Кринки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя