В Запорізькій області колаборанти хочуть перейменувати Токмак

В Запорізькій області колаборанти хочуть перейменувати Токмак.

В Запорізькій області колаборанти хочуть перейменувати Токмак. Ілюстративне фото: espreso.tv

На тимчасово окупованій території Запорізької області місцеві гауляйтери знову взялись за зміну назв. На цей раз вони вирішили перейменовувати не вулиці, а змінити назву міста Токмак.

Так, місцевий колаборант Тарас Генов подав «проект федерального закона» щодо перейменування Токмака. У своїй пояснювальній записці гауляйтер заявляє, що треба перейменувати місто з Токмака на Матюхово, щоб «увіковічити ім’я героя радянського союзу Матюха Павла Івановича для відновлення історичної справедливості».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виявляється, що колаборанту не подобається тюркське коріння в назві міста Токмак.

В Запорізькій області колаборанти хочуть перейменувати ТокмакВ Запорізькій області колаборанти хочуть перейменувати Токмак

Варто нагадати, що назва Токак є історичною, адже походить від колишньої назви річки, яка проходить через тимчасово окуповане місто.

Тарас Генов з Мелітополя відомий українофоб, фанат СРСР та російської імперії одночасно. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну перейшов на сторону окупантів. Зривав таблички з українськими назвами вулиць. 

Навесні 2022 року закликав бійців ЗСУ скласти зброю, в іншому випадку пригрозив в’язницею у Львові. Заявив, що Крим — це Росія. Що про нього відомо ще:

  • Тарас Генов у 2007 році балотувався до парламенту від Прогресивної соціологічної партії.
  • У 2010 році обраний депутатом  Мелітопольської міської ради від компартії.
  • У 2015 році балотувався в депутати  Мелітопольської міської ради від партії «Наш край».
  • У 2020 році обраний депутатом  Мелітопольської міської ради від партії «За майбутнє».

47-річний Генов до окупації був активістом мелітопольського «антимайдану», учасник проросійського руху «Русская весна», організатор провокаційних проплачених мітингів біля Мелітопольського району. Дружить із ще однією колаборанткою та зрадницею Батьківщини Катериною Уманець.
 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя