Загарбники вигадали новий метод примусової паспортизації на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях, в тому числі й Запорізької області, російська окупаційна влада продовжує примусову паспортизацію. Наразі вони запустили інтернет-сервер «Я в Росії».

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Окупаційна влада пропонує мешканцям тимчасово окупованих територій, в тому числі 14-річним підліткам, оформлювати онлайн заявку на отримання документа країни-агресорки, страхування та інших «документів».

«Окупанти були змушені запустити такий сервер через відмову місцевим від отримання паспорта. Багато людей саботують процес, але тепер окупанти змушуватимуть цивільних реєструватися онлайн», — йдеться у повідомленні. 

Також окупаційна влада використовує цей сервер для запису на прийом лікаря, але виключно за наявності паспорта РФ.

Як зазначає Іван Федоров, міський голова Мелітополя, російські загарбники допускають мешканців Мелітопольщини до амбулаторій тільки за наявності російського паспорта, СНІЛС та російського медичного страхування.

«Зізнаються самі: «Держдума дала час» людям в окупації зробити медичний поліс до кінця 2024 року. Проте для місцевих гауляйтерів навіть російські закони не писані: вони всіляко підганяють мешканців «чим раніше зробите, тим краще»», — пише Федоров.

Штраф 4200 доларів: окупанти змушують фермерів Запорізької області ставати на військовий облік.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя