Від важких поранень на фронті загинув 20-річний боєць із Запорізької області | Новини Запоріжжя

22 лютого 2024 року, захищаючи України, в ході ведення бойових дій поблизу села Новомихайлівка Покровського району Донецької області від отриманих поранень помер 20-річний боєць із Запорізької області Віталій Макаренко.

Про це повідомляє Кушугумська громада Запорізької області.

Віталій виховувався у прийомній родині, яка до війни проживала у селі Дунаївка Мелітопольського району. Коли почалась повномасштабна війна, родина пів року жила в окупації, а у серпні 2022 року виїхала у смт Кушугум.

Бачачи, як окупанти нищать країну, Віталій не міг сидіти вдома та 30 травня 2023 року став на захист України за контрактом.

Під час служби у лавах ЗСУ неодноразово отримував поранення та контузії, але після реабілітації повертався до боротьби.

19 лютого 2024 року в ході виконання бойового завдання він отримав важкі поранення, а 22 лютого 2024 року загинув у медичному закладі.

«Йому назавжди 20… Віталій був справжнім Героєм, який за покликом серця став на захист своєї батьківщини. Талановитий хлопець, гарно малював, любив музику, грав на гітарі, активно займався спортом. Був дуже добрим юнаком. Висловлюємо слова співчуття всім близьким та рідним Героя. Навіки в памʼяті», — йдеться у повідомленні Кушугумської громади.

З бійцем простилися 2 березня у Кушугумі.

Нацгвардійці та прикордонники показали, як знищили ворожий спостережний комплекс на Енергодарському напрямку, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя