В окупованому Бердянську ворог почав ретельно перевіряти дітей | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада вигадала черговий спосіб примусово паспортизувати місцевих жителів. У тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники стали ретельно перевіряти школярів та їхніх батьків.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Батьки школярів повинні мати російський паспорт. І якщо раніше, цей документ мав бути в одного з батьків, то тепер в обох. Перевіряють на наявність російського документа як майбутніх першокласників, так і тих, хто вже навчається у школах за російськими програмами.

«За законами країни-агресорки, якщо дитина не відвідує школу, батьків позбавляють батьківських прав. На тимчасово окупованих територіях їх просто забирають на «співбесіду» «на підвал», а далі, якщо паспорти не отримали, просто відбирають малюків», — йдеться у повідомленні.

Жителі окупованого Бердянська, які до останнього трималися та не брали російський документ, тепер пишуть про те, що змушені його взяти.

Місцеві ЗМІ також зазначають, що далеко не всі батьки віддали своїх дітей до російських шкіл попри небезпеку. Діти навчаються онлайн в українській школі. Водночас ворог створив велику кількість каналів для «стукачів», тож дітям та батькам доводиться бути дуже обережними.

Росіяни вивезли з окупованої території Запорізької області 250 дітей.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя